Ens podeu comprar directament els nostres productes de dues maneres:

Si teniu un establiment obert, podem acordar que un venedor us visiti. Si hi esteu interessats, contacteu-nos si us plau.

 

Botiga online, amb les condicions específiques per aquest canal que indiquem tot seguit:

Condicions de compra online

A Rossduel, SA, el nostre objectiu és oferir als nostres clients els millors productes de postres gelats Rosscrem amb el millor servei i estat de conservació.

Ens regim per la legislació vigent, amb les següents condicions específiques:

Enviaments i lliuraments / Devolucions i cancel.lacions
  • La comanda mínima és de 100 € (impostos inclosos), amb transport gratuït als municipis especificats a la pàgina d’Enviaments del Web.
    Si en la preparació de la comanda detectéssim que alguna referència sol.licitada no està disponible, us expedirem la resta de la comanda, us comunicarem aquesta circumstància i emetrem una factura rectificativa per allò que no se servirà, amb el corresponent reemborsament.
  • El termini de lliurament serà d’1 a 7 dies des de la data de recepció de la comanda, als municipis especificats. Si no ens fos possible per qualsevol motiu el lliurament dins d’aquest termini, us contactarem, i, en aquest supòsit específic, tindreu l’opció d’anul.lar la comanda i ser reemborsat.
  • Horari i lloc del lliurament: de 8 a 14h, de dilluns a divendres, a l’adreça que ens indiqueu, que ha de ser dels municipis especificats.
  • Amb la compra us comprometeu a comprovar abans de signar l’albarà o factura que el producte està en condicions òptimes per al consum, que es correspon amb allò demanat, i que el termini de consum preferent és suficient per a les vostres necessitats.
    Atesa la naturalesa del producte, un cop signat l’albarà o factura i rebut el producte, la possibilitat de devolució serà a la nostra discreció, i, habitualment, requerirà que el producte encara estigui dins el termini de consum preferent, que s’hagi conservat estrictament la cadena de fred, que no s’hagi encetat, i que tampoc no s’hagi alterat la integritat de l’envàs.

Per la nostra banda, nosaltres ens comprometem a donar resposta per telèfon o per escrit a qualsevol queixa o reclamació.